Den Haag herdenkt

Den Haag herdenkt
Ook de stad Den Haag is zwaar getroffen in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij heeft ieder stadsdeel zijn eigen geschiedenis. Om elkaars verhalen te leren kennen en om deze verhalen nooit te vergeten, organiseert de Grote Kerk ook dit jaar een stadsbrede dodenherdenking.

Iedere Hagenaar is op 4 mei uitgenodigd voor 'Den Haag Herdenkt' in de Grote Kerk. De herdenking sluit zich aan bij het landelijke thema voor 4 en 5 mei: Leven met Oorlog. Tijdens Den Haag Herdenkt wordt de onderlinge verbondenheid vergroot doordat scholieren in gesprek gaan met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook doordat inwoners van Den Haag met elkaar in gesprek gaan over herdenken. Binnen het programma is tevens aandacht voor de mensen in Oekraïne voor wie het thema 'Leven met Oorlog' helaas aan de orde van de dag is.

Programmaonderdelen Den Haag herdenkt
  • Wethouder Saskia Bruines zal spreken;
  • Verhaal door Rabbijn Abraham Soetendorp;
  • Impressie van een interview met Piet Spaans, 'chroniqueur van Scheveningen', die de Tweede Wereldoorlog bewust meemaakte;
  • Gedicht door een scholier van het Sorghvliet Gymnasium;
  • Muzikale voordracht op piano door een scholier van het Segbroek College;
  • We sluiten het programma af met een vredesritueel door mensen vanuit verschillende levensbeschouwingen en religies;
  • Wie dat wil, kan na afloop mee wandelen naar de kranslegging en stilte op het Carnegieplein.
De avond wordt omlijst door muziek van Shura Lipovsky en het Oeral Kozakkenkoor.
Den Haag Herdenkt
Grote Kerk
Rond de Grote Kerk 12, Den Haag
Donderdag 4 mei 2022
18:00 - 19:00 uur (deuren open om 17:30 uur)
Aanmelden voor de herdenkingsbijeenkomst is gratis en kan via deze link.

Den Haag Herdenkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Grote of Sint-Jacobskerk, Dialoog in Den Haag, Stichting Prinsjesdagviering, de Protestantse Kerk Den Haag, de Haagse Gemeenschap van Kerken, het Haags Vredesinitiatief en het Interreligieus Beraad Segbroek, met medewerking van het Segbroek College, het Sorghvliet Gymnasium en de Stichting Nationale Herdenking 's-Gravenhage.
 
terug